Over de boerderij

In het landelijk buitengebied van Barneveld vind je Zorgboerderij Oud Schoonhorst. Een Agrarisch bedrijf dat in 2000 ook als Zorgboerderij is gaan functioneren.

Diversiteit aan dieren

Op en om de boerderij zijn verschillende soorten dieren te zien. Er zijn zo’n 55 melkkoeien aanwezig, die iedere dag gemolken en verzorgt moeten worden. Ook zijn er speciale koeien die naast voer en een schoon bedje graag nog even geknuffeld willen worden. Verder hebben wij drie schuren met biologische varkens. Hier is plek voor 650 varkens, waaronder moederzeugen met kleine biggetjes. Als laatste zijn er dan nog de honden. Ook de vrolijke Golden Retrievers zijn gek op knuffelen.

Biologisch

Wat onze dieren biologisch maakt is dat ze voer krijgen, waarin geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest is gebruikt. Ze leven in grote hokken gevuld met stro en er is een mogelijkheid dat ze de hele dag naar buiten kunnen. Daar zijn de beestjes dan ook het liefst: lekker buiten. Ze kijken nieuwsgierig wat er allemaal gebeurt en knabbelen op alles wat er te knabbelen valt. Op deze manier proberen we duurzaam met onze dieren om te gaan.

Hulp is welkom!

Er kan dus genoeg gedaan worden op de boerderij en daar kunnen we alle hulp bij gebruiken; even de kalfjes van melk voorzien, de kleine biggen hun dagelijkse brokjes geven of gewoon gezellig even met de boer mee op de trekker aan de gang met landwerk. Ja, want als we ergens gek op zijn, dan zijn dat wel de trekkers!