Volwassenen

Doordeweeks bieden wij dagbesteding voor volwassenen. De rust en ruimte van de boerderij gecombineerd met persoonlijke contact en gezelligheid, maakt de boerderij een fijne plek om aan het werk te zijn.

Iedereen krijgt naar zijn eigen kunnen een taakje op de boerderij en kan helpen met de dagelijkse klusjes die gebeuren moeten bij de varkens of de koeien. Maar ook kan er geholpen worden bij de reparaties van de machines in de werkplaats onder begeleiding van zorgboer Ad. Of de verzorging van de koffie en de lunch, dat is iets wat ook altijd gebeuren moet. Er wordt dan ook uitgebreid koffie gedronken waar tijd is voor contact en gezelligheid.

volwassenen-dagbesteding-schoonhorst

Het is een kleine groep die ruimte biedt voor mensen met een verstandelijk beperking of mensen met psychische of  psychiatrische klachten. Psychische klachten kunnen zijn: een depressie, alcoholverslaving, angststoornissen, autisme, eenzaamheid of laagzelfbeeld. De boerderij is een plek waar mensen gezien en gewaardeerd worden om wat ze kunnen, en met een voldaan gevoel naar huis gaan.

Jeugd

Daarnaast bieden wij een plek voor jongeren en kinderen op de boerderij. Doordeweeks is er ruimte voor jongeren die niet meer naar school gaan en een vervangende dagbesteding zoeken. Of jongeren die persoonlijke begeleiding nodig hebben, dit wordt gedaan door Luuk Brandsen.

varkens-boerderij-barneveld

Verder is er in het weekend ruimte voor kinderen en jongeren om te komen. Op zaterdag is er een groep die begeleid wordt door Luuk, met stagiaire of medewerker. De zaterdag structuur is altijd hetzelfde. In de ochtend zijn we druk met werk op de boerderij, bijvoorbeeld met het voeren van de varkens of het netjes maken van de bedden van de koeien. In de middag is er tijd om te spelen, we gaan naar buiten voor een leuk verstop spel of lekker de werkplaats in om iets gaafs te bouwen.

kinderen-buitenspelen-zorgboerderij

Logeren

Naast de zaterdag groep is er een logeergroep die begeleid wordt door zorgboer Ad. De weekenden variëren van om en om een lang en een kort weekend. Het lange weekend is van vrijdagmiddag tot zondagmiddag en het korte weekend is van vrijdagmiddag tot zaterdagmiddag. De jongeren van het logeren draaien ook altijd mee met de zaterdaggroep. Bij het logeren hebben we plek voor vier jongeren per weekend.

Logeerruimte-zorgboerderij-schoonhorst